O nás

Počátkem roku 1990 vznikla myšlenka spojit osoby s vazbami na bývalé schwarzenberské panství, prohloubit zájem o regionální historii, vztahující se převážně k jižním Čechám a vydáváním občasníku navázat na Věstník svazu českých úředníků a zřízenců knížete ze Schwarzenbergu v Českých Budějovicích - Tradice, který vycházel v letech 1934-1938.

"Historický spolek Schwarzenberg" byl zaregistrován na ministerstvu vnitra dne 13.8.1990. První Valná hromada se konala dne 12.10.1990 v Hluboké nad Vltavou, k členství ve spolku bylo k tomuto datu přihlášeno téměř 180 členů. V roce 1991 vydal spolek brožuru archiváře p. Jiřího Zálohy - Stručné dějiny rodu knížat ze Schwarzenbergu ( v české i německé mutaci). V současnosti Historický spolek vydává 2x ročně spolkový časopis pod názvem Obnovená tradice. Viz  www.hss.barok.org